MINDENT A FELFÚJHATÓ MAKAIO SUP-OKRÓL

MIBŐL ÁLL A DESZKA, BELSŐ SZERKEZET, ANYAGOK ÉS FELHASZNÁLÁSI HELYEK

MAKAIO SUP DROP-STICH TECHNOLÓGIA

A Makaio SUP deszkák előállításához a high-tech Double-Layer technológiát alkalmazzuk. Ez a jelenleg elérhető legjobb módszer különlegesen tartós, anyagfáradástól mentes deszkák készítésére. A legmodernebb Drop-Stich módszerrel készülnek, mikor is nejlon szálak ezrei kötik össze a deszka alsó és felső részét. A legújabb és legjobb anyagok használata kiváló teljesítményű, gyors és fordulékony deszkák előállítását teszi lehetővé, melyek minden felhasználói csoport igényét kielégítik. A MAKAIO SUP deszkák érezhetően merevebbek, robosztusabbak, mint az alsó árfekvésű deszkák.

A FELFÚJHATÓ SUP DESZKÁKHOZ FELHASZNÁLT ANYAGOK

A Drop-Stich egy high-tech anyag, mely innovatív termékek előállítását teszi lehetővé. A felfújható eszközök első átfogó tesztjét vadvízi csónakokon (rafting) végezték. Az anyagot mára az ipari jellegű felhasználása révén is ismerhetjük, készülnek felfújható pollerek, gátak, hordágyak, leesés elleni védelmi rendszerek, stb. Mi a MAKAIO-nál nagyra tartjuk az anyagban rejlő sokrétű lehetőséget dizájn és felhasználás tekintetében, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy vásárlóink részére minden igényt kielégítő termékeket fejlesszünk.

A MAKAIO felfújható deszkákat Drop-Stich technológiával készítjük. Ez a felfújható termékekhez kifejlesztett eljárás teszi lehetővé olyan csónakok és SUP-ok építését, melyek kitűnő mechanikus szilárdsági tényezőkkel rendelkeznek húzó, nyomó és nyíró erőkkel szemben. A Drop-Stich eljárás folyamata azzal kezdődik, hogy 2 denier-poliészter szövetet egymásra fektetnek, majd poliészterszálak ezreivel egymáshoz rögzítik őket.

Ezt a rögzítést egy Dropdown –Stich varrógép végzi, mely a poliészterszálakat akár 400 tűvel mindkét szövetréteghez hozzávarrja. Az így egymáshoz rögzített két szövetréteg adja a SUP deszka alsó és felső részét. Ezek alkotják a deszka vázát és biztosítják a magas szilárdságot.

Az így egymáshoz rögzített szövetrétegeket a további felhasználás előtt pontosan a deszka típusának megfelelő formára vágják. Az alsó-, felső- és oldalsó részeket ezután 3 réteg pvc-vel rétegenként préselik és ragasztják. Ily módon biztosított a végtermék teljes légzárása. Zárásként EVA Deckpad kerül felragasztásra, mely további stabilitást és merevséget kölcsönöz.

Véleményünk szerint a hagyományos deszkák érdemei időközben oly kismértékűvé váltak, hogy a piacon egyre nagyobb számban megjelenő felfújható deszkák lényegesen nagyobb előnyökkel bírnak. Könnyű szállíthatóság hátizsákban, kis méret , egyszerű kezelhetőség, ellenállóság és csekély sérülékenység, ezek mind olyan előnyök, melyek különösen kezdők számára megkönnyítik e csodálatos sportág, az állva evezés elsajátítását.

A STAND UP PADDLE DESZKA

A SUP deszka hossza és szélessége a felhasználás helyének, a használó készségszintjének (kezdő, haladó vagy profi) és tömegének a függvénye. Általános érvényű ajánlás ezért nehezen határozható meg.

SZOKÁSOS DESZKAMÉRETEK

10’6″ = kb. 304 cm (Allround vagy általános deszkák) kezdőknek és haladóknak.

11’5″ = kb. 335 cm (Allround- és túradeszkák) kezdőknek, családoknak és haladóknak.

12’6″ = kb. 384 cm (a legelterjedtebb versenydeszka méret) sportos kezdőknek, haladóknak és profiknak.

14’0″ = kb. 427 cm (verseny deszkák) gyorsaságra vágyó sportolóknak (Számít a méret).